Vreugdevuur
Vrijdag 23 juni vanaf 16u30. Herentalsebaan 504, Deurne.
Buffet en kookwedstrijdje
We verwelkomen je vanaf 16u30. Mogelijk kan er dan nog wat eten klaar gemaakt worden ter plekke hier. Maar je bent even goed welkom om rustig in de tuin te zitten en een babbeltje te slaan.
Kook je graag? Dan is dit de perfecte gelegenheid! Overtuig iedereen van je kookkunsten en win een bon ter waarde van 40€ voor de lokale cooperative buurtwinkel RICO!
Reglement
- Laat me weten wat je graag wil klaarmaken en/of welke ingredienten je nodig hebt.
- Best voor 16 juni, of zo snel mogelijk
- Schrijf het zelf direct op deze pagina hieronder bij “buffetbijdragen”. - Of laat me iets weten via mailto:kurijn@e.email of op 0484466488.
- Denk aan de seizoenskalender! We kopen zo (eco)logisch mogelijk!
- Tip: misschien ben je wel geïnspireerd door de groenten, planten, eetbare bloemen en recepten die er op https://ziltenzoet.be/ worden aangeboden..?
- Ik doe de inkopen met het straatfeestbudget en kom deze naar je brengen, of je komt ze hier ophalen.
- Je maakt je gerecht klaar en brengt het mee naar het Vreugdevuur.
- Er wordt democratisch beslist wie de winnaar is!
Buffetbijdragen
Schrijf hier wat je gaat klaarmaken (klik rechts op “aanpassen” - geen schrik, als je iets per ongeluk verkeerd doet kan het makkelijk hersteld worden).
Naam | Contact | Gerecht | Benodigde ingredienten |
---|---|---|---|
Kurijn | kurijn@e.email | Radijsjessalade met rabarber en geitenkaasbolletjes | 200g Rucola, 1 bosje radijzen, 200g rabarber, 1 geitenkaasrolletje, bieslook |
Lydia | Lydia.vanderaa@icloud.com | Slaatje van zuurkool bleekselderij appelrozijntjes en walnoten overgoten met roerei | 500gr zuurkool 2 zure appels rozijnen 1 bleekselderij 6 eitjes walnoten heb ik zelf |
… | |||
Hou je dingen liever anoniem of als verrassing, dat kan ook! Vul gewoon in wat je wil of contacteer me rechtstreeks om je ingredienten te verkrijgen.
Ik kocht en bestelde alvast heel wat groentjes. Daar kunnen we dan samen vanaf 16u30 vanalles van verwerken in lekkernijen. We hebben:
Groenten
- Heel wat rode bieten met loof (met recept)
- Warmoes
- Peterselie
- Venkel
- Bloemkolen 2 stuks
- Spitskolen 2 stuks
- Brocolli 4 kleine
- Andijvie 2 stuks
- Tuinbonen biologisch - 500g
- Bleekselder 1 stuk (Gereserveerd voor Lydia)
- Look - 5 jonge verse knolletjes
- Ajuin - rood bio (1kg)
- Stengelui
- Lente-ui bio 2 busseltjes
- Koolrabi's 2 stuks
- Ijsbergsla 3 kleine
- Asian salad mix 2
- Komkommer 3 stuks
Kruiden
- Citroenverbena gedroogd - 10g
- Rozemarijn gedroogd - 10g
- Appelmunt
- Basilicum
- Grote en kleine eetbare bloemen (bv. voor in sla en in dranken)
Fruit
- Rode bessen 150g
- Frambozen
- Pruimen via de Foodhub uit Spanje
- Rabarber - 1kg
Fruitsap
- 1l Appel - Framboos
- 1l Appel - Braam
- 1l Appel - Rode bes
Live muziek
SRY FR RNNG YR PRTY komt frisse muziek spelen! Niels Buys, Bil Dujardin en Peppie Pepermans zullen ons verrassen met onwaarschijnlijke klanken uit piano, drum, sax, vibrafoon en trompet. Het uur wordt nog aangekondigd, waarschijnlijk wordt het 20u.
Breng zeker ook je instrument mee, want nadien is het podium vrij! Je kan solo spelen, afspreken met andere mensen, of ter plekke improviseren met de muzikanten die er zijn. Alle stijlen zijn welkom, zolang het de vreugde niet tegenwerkt! ;~)
Transitiefestival bijdragen
Breng uw ideeen mee om bij te dragen aan het opkomende Transitiefestival eind deze zomer! Heb jij feestelijke attributen, weet van voeding, medische wijsheden, essentiele wist-je-dat-je's,…? Of kan jij spullen repareren, vuurwerk alternatieven verzinnen of maken, koken, naaien en stikken, muziek maken of hulpbehoevenden bijstaan,…? Of denk je aan iemand die er zeker bij moet zijn? Laat het ons weten!
Verspreid het nieuws!
Help je mee het evenement in de buurt bekend te maken? Laat het zeker weten aan je buren, en aarzel niet om me te laten weten als je een mooie affiche wil voor aan je raam! (deze illustratie maar dan met de info op…)
Illustratie: Myriam Voet
Voor dit evenement kregen we de steun van district Deurne als straatfeest evenement, waarvoor dank!