start

Welkom bij Vuurwerking!

De vuurwerken nemen plaats bij de woningen van de oude vuurwerkfabriek “Hier is't in't Vuurwerk” op de Herentalsebaan 502-504, te Deurne, Antwerpen.

— — Verleden (maar niet vergeten) tijd — —

We plannen een nieuw kampvuurwerk op Vrijdag 28 Juli vanaf 18u. Iedereen welkom. Breng een hapje en/of drankje mee!

Er zijn al een paar supergezellige kampvuurwerk-buurtbijeenkomsten doorgegaan de afgelopen maanden.

De 3e bijeenkomst wordt een speciale Vreugdevuur editie: Vrijdag 23 Juni 2023 vanaf 16u30. Zet het in je agenda!

Klik hier voor meer info en om mee te doen met de kookwedstrijd!

De zonneoven ziet er stoerder en stoerder uit! Nu nog wat afwerking om hem handiger mobiel te maken, en nog die langverwachtte kiosk bouwen…! Volgend weekend tijd? Voorkeur om zaterdag 2/9 of zondag 3/9 om mee te doen? Of een andere dag beter anders? Laat het weten of hou deze pagina in de gaten om te zien wanneer het door zal gaan.

— — Verleden (maar niet vergeten) tijd — —

In de laatste werksessie aan de zonneoven bouwden we de wieltjes en het rotatie-platform! De zonneoven is nu helemaal mobiel en handig in gebruik!!

Kijk hier naar een korte video met het resultaat: https://youtu.be/WA7YUkLAeP4


We zijn er met onze vaste crew alvast verder in gevlogen. Op zondag 27 augustus maakten we een wieltjes-platform om de zonne-oven mobiel te maken (net zoals de zon!), deden we het nodige en bevredigende finetunen van de verschillende spiegel-lengtes, schilderden we festivalterrein-wegwijzers.

spiegels_finegetuned_en_pot_bevestigd_c.jpg


Nu zaterdag, 19 augustus 10u-18u: het vervolg van de zonne-oven workshop (zie workshop vorige week). Wegens het nog niet af zijn en de grote motivatie van de deelnemers om samen verder te bouwen! Er zijn nog plaatsen vrij!


Hier ligt nog massa's recup-hout! En daarnaast zouden er best nog wat transitiefestival-attributen bij mogen. Ok, een geenbreiner dus: een nieuwe workshop! Deze wordt multi-discliplinair, uitdagend, educatief, spannend, en zotjes: we bouwen een heuse en ambitieuze zonne-oven (en/of droog-kast)! Verder bouwen we een boeken-en-flyer kiosk, werken we verder het balletjes-werpkast-spel af en mogelijk maken we een luifel voor boven de bar en wat recuphout-sculpturen.

De houtbewerking component van de workshop wordt nogmaals professioneel verzorgd door Dirk van Hou't Hart! Ook dank hiervoor aan Avansa regio Antwerpen.

We voorzien pannenkoeken(!!) en drank (koffie, thee, siroopjes,..). Neem gerust iets extra mee, voor jezelf of om te delen als je wil.

DE WORKSHOP GAAT DOOR OP VRIJDAG 11 AUGUSTUS, van 10u tot 18u. ~ In't Vuurwerk, natuurlijk.


Ja, we vliegen er helemaal in! We organiseren nu ook workshops! En meteen zelfs al: nu zaterdag 17 juni van 9u tot 12u en maandag 19 juni van 14 tot 17u is er een gratis workshop Timmeren met sloophout, professioneel gecoordineerd door Dirk Vertongen van Hou't Hart. We zullen een weggeefetalege bouwen, die we daarna aan de straatkant plaatsen als een mini weggeef-winkel! Als alles goed loop zouden we ook al beginnen aan het bouwen van de bar voor op het Transitiefestival.

~ Wij voorzien ook een hapje en vooral draaaankjes! ~

Ben je geinteresseerd? Laat het ons snel weten of op 0484466488.

Deze workshops zijn gesteund door Avansa Antwerpen en de workshop zaterdag is een 100in1Day actie - waarvoor we ook een kleine bijdrage kregen - waarvoor dank!

Zaterdag 9 september zal het Transitiefestival in 't Vuurwerk plaatsvinden. Hier is de festivalsite: transitiefestival.be

Hier is alvast een uitgebreide tabel met de voorlopige bijdragen die aan bod zullen komen.

Wil jij iets mee bijdragen aan dit gebeuren, of heb je misschien enkel nog maar een (vaag) idee dat je zelf niet (alleen) kan uitvoeren?

Klik hier om een bijdrage voor te stellen met een formulier.

Of stuur ons een mailtje

  • start.txt
  • Laatst gewijzigd: 2023/09/18 15:37
  • door kurijn